छठ पूजा: मारबो रे सुगवा - छठ पूजा गीत (Marbo Re Sugwa Dhanukh Se Chhath Puja Song)

ऊ जे केरवा जे फरेला# खबद से,

ओह पर सुगा मेड़राए+।

मारबो^ रे सुगवा** धनुख से,

सुगा गिरे मुरझाए ।



ऊ जे सुगनी जे रोएली वियोग से,

आदित* होई ना सहाय ॥



ऊ जे नारियर जे फरेला खबद से,

ओह पर सुगा मेड़राए ।

मारबो रे सुगवा धनुख से,

सुगा गिरे मुरझाए ।



ऊ जे सुगनी जे रोएली वियोग से,

आदित होई ना सहाय ॥



अमरुदवा जे फरेला खबद से,

ओह पर सुगा मेड़राए ।

मारबो रे सुगवा धनुख से,

सुगा गिरे मुरझाए ।



ऊ जे सुगनी जे रोएली वियोग से,

आदित होई ना सहाय ॥



शरीफवा जे फरेला खबद से,

ओह पर सुगा मेड़राए ।

मारबो रे सुगवा धनुख से,

सुगा गिरे मुरझाए ।



ऊ जे सुगनी जे रोएली वियोग से,

आदित होई ना सहाय ॥



ऊ जे सेववा जे फरेला खबद से,

ओह पर सुगा मेड़राए ।

मारबो रे सुगवा धनुख से,

सुगा गिरे मुरझाए ।



ऊ जे सुगनी जे रोएली वियोग से,

आदित होई ना सहाय ॥



सभे फलवा जे फरेला खबद से,

ओह पर सुगा मेड़राए ।

मारबो रे सुगवा धनुख से,

सुगा गिरे मुरझाए ।



ऊ जे सुगनी जे रोएली वियोग से,

आदित होई ना सहाय ॥



*आदित = आदित्य/सूर्य/सूरज

+मेड़राए = मंडराए

^मारबो = मारुंगा/मारुंगी

#फरेला = फलता है/फल

**सुगवा = तोता

जिनका मैया जी के चरणों से संबंध हो गया (Jinka Maiya Ji Ke Charno Se Sabandh Hogaya)

मुझे चरणों से लगाले, मेरे श्याम मुरली वाले: भजन (Mujhe Charno Se Lagale Mere Shyam Murli Wale)

भजन: अमृत बेला गया आलसी सो रहा बन आभागा ! (Bhajan: Amrit Bela Geya Aalasi So Raha Ban Aabhaga)

कार्तिक मास माहात्म्य कथा: अध्याय 11 (Kartik Mas Mahatmya Katha: Adhyaya 11)

पुरुषोत्तम मास माहात्म्य कथा: अध्याय 9 (Purushottam Mas Mahatmya Katha: Adhyaya 9)

तेरी अंखिया हैं जादू भरी: भजन (Teri Akhiya Hai Jadu Bhari)

मैं बालक तू माता शेरां वालिए! (Main Balak Tu Mata Sherawaliye)

मेरो छोटो सो लड्डू गोपाल सखी री बड़ो प्यारो है (Mero Choto So Laddu Gopal Sakhi Ri Bado Pyaro Hai)

हाथी का शीश ही क्यों श्रीगणेश के लगा? (Hathi Ka Sheesh Hi Kiyon Shri Ganesh Ke Laga?)

ऐसा प्यार बहा दे मैया: भजन (Aisa Pyar Baha De Maiya)

गोपेश्वर महादेव की लीला (Gopeshwar Mahadev Leela Katha)

भजन: उठ जाग मुसाफिर भोर भई (Bhajan: Uth Jag Musafir Bhor Bhai)